
Salgsdirektør Eirik Nikolaisen i Nordlaks
Nordlaks har lenge produsert laks uten bruk av antibiotika. Nå er dette arbeidet bekreftet gjennom en tredjepartssertifisering fra Mérieux NutriSciences – og Nordlaks er den første lakseprodusenten i Norge som har oppnådd denne sertifiseringen.
– Mange kunder er opptatt av at maten de spiser skal være trygg, og at matproduksjonen ikke bidrar til antibiotikaresistens – verken for dem selv eller generelt, sier salgsdirektør Eirik Nikolaisen.
Sertifiseringen gjør det enklere for kundene å ta bevisste valg, og styrker dokumentasjonen i møte med markeder der det stilles stadig høyere krav til bærekraft og mattrygghet.
– Bruken av antibiotika i norsk laks generelt er tilnærmet lik null, men skal man merke produktene i butikk, er det nødvendig at dette er bekreftet av en uavhengig tredjepart, sier han.
Sertifiseringen er gitt på grunnlag av både fysisk revisjon, prøvetaking og videre kontrollrutiner i produksjonen. Den dekker hele Nordlaks sin verdikjede – fra levende fisk til ferdig produkt.
– Det blir interessant å se om flere følger etter, sier Nikolaisen.
Trykk her for å se sertifiseringen: