Skip to content
  • Om Nordlaks
    • Vår historie
    • Visjon og mål
    • Våre selskaper
    • Spørsmål og svar
    • Podcast fra Nordlaks
    • Vår historie
    • Visjon og mål
    • Våre selskaper
    • Spørsmål og svar
    • Podcast fra Nordlaks
  • Våre produkter
    • Produkter
    • Kontakt salgsavdeling
    • Produkter
    • Kontakt salgsavdeling
  • Innovasjon, bærekraft og sertifiseringer
    • Dyrevelferd
    • Sertifiseringer
    • Teknologi
      • Utviklingsprosjektet Hydra
      • Havfarmen «Jostein Albert»
      • Nytt smoltanlegg i Nusfjord
    • Bærekraft
    • Dyrevelferd
    • Sertifiseringer
    • Teknologi
      • Utviklingsprosjektet Hydra
      • Havfarmen «Jostein Albert»
      • Nytt smoltanlegg i Nusfjord
    • Bærekraft
  • Karriere
    • Ledige stillinger
    • Ledige stillinger
  • Mer
    • Aktuelt fra Nordlaks
    • Kontakt oss
    • Åpenhet og tillit
    • Media og presse
    • Sponsormidler
    • Lasting av gods
    • Aktuelt fra Nordlaks
    • Kontakt oss
    • Åpenhet og tillit
    • Media og presse
    • Sponsormidler
    • Lasting av gods
  • EN

Først i Norge: Nordlaks er sertifisert antibiotikafri

Salgsdirektør Eirik Nikolaisen i Nordlaks

Nordlaks har lenge produsert laks uten bruk av antibiotika. Nå er dette arbeidet bekreftet gjennom en tredjepartssertifisering fra Mérieux NutriSciences – og Nordlaks er den første lakseprodusenten i Norge som har oppnådd denne sertifiseringen.

 

– Mange kunder er opptatt av at maten de spiser skal være trygg, og at matproduksjonen ikke bidrar til antibiotikaresistens – verken for dem selv eller generelt, sier salgsdirektør Eirik Nikolaisen.

 

Sertifiseringen gjør det enklere for kundene å ta bevisste valg, og styrker dokumentasjonen i møte med markeder der det stilles stadig høyere krav til bærekraft og mattrygghet.

 

– Bruken av antibiotika i norsk laks generelt er tilnærmet lik null, men skal man merke produktene i butikk, er det nødvendig at dette er bekreftet av en uavhengig tredjepart, sier han.

 

Sertifiseringen er gitt på grunnlag av både fysisk revisjon, prøvetaking og videre kontrollrutiner i produksjonen. Den dekker hele Nordlaks sin verdikjede – fra levende fisk til ferdig produkt.

 

– Det blir interessant å se om flere følger etter, sier Nikolaisen.

Trykk her for å se sertifiseringen:

Certificate of Antibiotic-Free Product

Nordlaks skaper fremtiden.
Facebook
Instagram
Linkedin
Youtube

Personvernerklæring

Kopibeskyttet © Nordlaks. Alle rettigheter reservert

Nettside levert av Nettrakett

  • Kontakt oss
  • Våre selskapsadresser
  • Media og presse
  • Dyrevelferd
  • Vår historie
  • Kontakt oss
  • Våre selskapsadresser
  • Media og presse
  • Dyrevelferd
  • Vår historie

Nettside levert av Nettrakett

Kopibeskyttet © Nordlaks. Alle rettigheter reservert