Julie tar doktorgrad i Nordlaks
Vi er stolte av å kunne si at arbeidet med vår første doktorgrad er godt i gang. De neste tre årene skal Julie Seem forske på nye teknologier og hvordan vi kan optimalisere driften for best mulig fiskevelferd og bærekraftig produksjon av laks.
Hos Nordlaks setter vi stor pris på faglig utvikling og videreutdanning, og vi er stolte av å kunne støtte våre ansatte i deres akademiske ambisjoner.
Julie Seem (26), som har jobbet hos oss i halvannet år, er et eksempel på dette. Nå tar hun skrittet videre i sin karriere ved å starte på en doktorgradsoppgave med fokus på fiskevelferd og bærekraftig produksjon av atlantisk laks med nye oppdrettsteknologier.
– Nå har jeg jobbet i nærmere ett år med oppgaven, hvor jeg blant annet har tatt ulike prøveuttak og fulgt opp fisken på lokalitetene Djupvika og Havfarmen. Jeg gleder meg veldig til fortsettelsen, for nå vil jeg jobbe i en 100%-stilling med dette. Vi får også med oss noen masterstudenter på laget, så det blir fint med noen ekstra ressurser i prosjektet, forteller Julie.
Julie er utdannet veterinær og jobber i fiskehelseavdelingen hos Nordlaks. Arbeidshverdagen hennes består av både anleggsbesøk og kontorarbeid, noe som har gitt henne en bred forståelse av Nordlaks sin drift og operasjoner. Hun har alltid hatt en sterk interesse for forskning, noe som har gjort oppdrettsnæringen spesielt tiltalende for henne. Nå vil dette dessuten være jobben hennes de neste tre årene.
– Det er en forholdsvis ny næring hvor det har vært et stort teknologisprang på kort tid, så det er viktig å ha fokus på biologien også. Det er nødvendig med mer forskning på dette fagfeltet for å optimalisere teknologien på biologiens premisser, sier hun.
Doktorgradsoppgaven hennes har som mål å undersøke teknologiene vi bruker i våre merder, inkludert Havfarmen og etter hvert det nye utviklingsprosjektet Hydra. Hensikten med forskningen er å optimalisere driften for best mulig fiskevelferd og bærekraftig produksjon av laks.
– De nye teknologiene blir laget for å bedre fiskevelferd og produksjon, og da må biologien være på plass også. Målet med oppgaven er å finne en nærmest perfekt måte å produsere laks på, hvor laksen har det bra uten sykdom og dødelighet. Vi ønsker jo å ha en frisk og fin laks, forklarer Julie.
For Julie har muligheten til å ta en doktorgrad vært en viktig faktor for å velge Nordlaks som sin arbeidsplass.
– Jeg følte at jeg kunne gjøre en forskjell ved å begynne å jobbe i dette selskapet. Å få være med på et prosjekt som dette, er veldig givende. Det var også det som skilte Nordlaks fra andre bedrifter, at jeg hadde muligheten til å ta videre utdanning, sier hun.
Nordlaks er stolt av å støtte Julie i hennes videreutdanning og ser frem til de positive endringene forskningen hennes kan bidra til i vår drift.
– Det er muligheter for utvikling i selskapet, også faglig, og det setter jeg veldig stor pris på med Nordlaks. Hvis man har lyst til noe, så er det muligheter for det, forteller Julie.
Vi ønsker Julie lykke til med doktorgradsarbeidet og ser frem til å følge hennes reise mot å forbedre fiskevelferden og bærekraften i oppdrettsnæringen. Nordlaks heier på videre utdanning og er alltid åpne for å støtte våre ansattes faglige utvikling.