I over 30 år har Nordlaks vært en av Norges største produsenter av laks.
Vårt fokus:
Kontinuerlig forbedre hvert steg i vår verdikjede.
By developing new technology og nye produksjonsmetoder, utvikler vi nye løsninger for vår bedrift, men også for hele akvakulturnæringen.
The journey begynte i 1989 – da Inge Berg etablerte vår første oppdrettslokasjon i Vesterålen.
Utstyret var delvis hjemmelaget, og foret ble fraktet ut til merdene i robåt og spredd for hånd.
Today er vi fortsatt en familieeid bedrift som er ledende på innovasjon i vår industri. Havfarmen ble satt i drift i 2020.
Nordlaks er en viktig cornerstone company i vår region, med over 800 ansatte.
Hovedkvarteret er lokalisert på Stokmarknes i Vesterålen. Vi drifter stamfiskfasiliteter, landbaserte smoltfasiliteter, driver oppdrett på tradisjonelle og eksponerte lokasjoner (Havfarmen), brønnbåter, slaktefasiliteter, filetproduksjon, og salg og distribusjon. Vi jobber for å gjøre hvert steg i verdikjeden så effektiv og bærekraftig som mulig.
Vi leverer fersk hel laks, fryst hel laks, og filetprodukter til mer enn 40 land verden over.
Hvordan kan vi produsere sunn, trygg og smakfull mat til en økende befolkning?
Konsumenter krever i stadig større grad enkel, næringsrik og bærekraftig mat. Det gjør laks til en viktig del av løsningen for å produsere bærekraftig mat.
Til tross for at havet utgjør 70% av jordas overflate, får vi bare 5% av maten vi spiser fra havet. Dette betyr at vi som jobber i den blå industrien har en viktig rolle når det kommer til å produsere mer mat til en økende befolkning.
I 2020 introduserte vi Havfarmen – en dynamisk, flytende stålkonstruksjon som er 385 meter land og 60 meter bred. Havfarmen holder mer enn 400,000 kubikkmeter vann, og har derfor kapasitet til å huse 10,000 tonn laks. Dette gir oss muligheten til å drive lakseoppdrett i nye og eksponerte områder som ikke er passende for tradisjonelle oppdrettsanlegg.
We create the future
Vår visjon er vi skaper fremtiden: Vi mener at lakseproduksjon kan bidra til å løse globale og lokale utfordringer når det kommer til matproduksjon.