Forside / Om oss / Lokal forankring

_MG_8464

Lokal forankring

Nordlaks er en regionalt forankret hjørnesteinsbedrift, med hovedkontor på Stokmarknes i Hadsel kommune i Vesterålen. Vi er representert i 12 forskjellige kommuner i nordre Nordland og Sør-Troms. Dette er et område med svært gode vilkår for havbruk. Friskt og klart vann fra Nord-Atlanteren føres inn til kysten, og sammen med gunstige vanntemperaturer skaper dette ideelle vekstbetingelser for fisken. Det er de naturgitte forutsetningene som er grunnlaget for våre gode kvalitetsprodukter.

Drivkraften bak Nordlaks er lokal. Det ble etablert i 1989 av hadselværingen Inge Berg, som sammen med sin familie fremdeles eier 100 prosent av selskapet. Sammen med dyktige medarbeidere har han skapt et lokalt industrieventyr i Vesterålen. Nordlaks er i dag Norges største oppdrettsselskap som ennå eies av den samme personen og familien som grunnla selskapet. Dette gjør selskapet spesielt i norsk sammenheng, og gjør det mulig å være langt mer lokalt forankret og orientert enn de fleste børsnoterte selskapene.

Nordlaks er opptatt av å bidra til å bygge lokalsamfunnene vi lever i. Vi er rundt 420 ansatte, og er dermed en betydelig privat arbeidsgiver i regionen. I tillegg skaper vi mange lokale arbeidsplasser hos våre underleverandører. Vår policy er å handle så mye som mulig av det vi trenger i distriktet. Bare de siste fire årene har vi investert opp mot en milliard i våre anlegg, inkludert ny og topp moderne brønnbåt. Dermed har vi skapt et godt grunnlag for å vokse oss enda større.