Forside / Om oss / Foredling / Biotek

_MG_9157

Biotek

I vår biotekniske avdeling, populært kalt biotek. produserer vi laks- og ørretolje. Våre oljer holder en svært høy kvalitet og er godkjent for humankonsum. Grunnlaget for den gode kvaliteten er lagt allerede gjennom vår kontroll på hele produksjonsprosessen. I vår fiskeoljeproduksjon har vi lagt stor vekt på å få så ferske produkter som mulig. Hos Nordlaks tar det maksimalt 75 minutter fra slakting til ferdig olje. Dette gir et utrolig ferskt produkt som gjør at man unngår harskning.

Laks- og ørretoljene går delvis til kosttilskudd og delvis til fôrindustrien.

Gjennom opprettelsen av en egen biotekavdeling utnytter vi 100% av alt råstoff som tas inn til prosessering. Dette er bærekraft i praksis.Hos Nordlaks går ingenting til spille. De restproduktene som gjenstår etter vi har hentet ut olje, selges som tilsetting i fôr, blant annet til svin.

Vårt fiskeoljeanlegg er bygd opp etter meieristandard, med syrefaste komponenter og et eget automatisk vaskeanlegg. Dette bidrar til å sikre en jevn og god kvalitet og god hygiene. Sporbarheten sikres gjennom kontrolleringen av hele produksjonskjeden.