Forside / Karriere / Møt noen av oss / Alltid ute

Alltid ute

Knut Strand jobber som fagoperatør ved Nordlaks sine sjøanlegg. Her sørger han for at fisken vokser fra smolt til stor, slakteferdig laks, klar for middagsbordene rundt om i hele verden. Knut setter stor pris på å jobbe ute, året rundt.

– Det er kjekt å være ute, uansett vær og forhold. Her har jeg nærkontakt med naturen og får sett hvordan den skifter gjennom året. Jeg setter stor pris på å jobbe ute. En skrivebordsjobb er ikke noe for meg, sier Knut. Jobben som fagoperatør innebærer fôring av fisken og ettersyn av anlegget. Det gjelder blant annet å sørge for at ingen fisk rømmer og å sørge for at fisken spiser og vokser slik den skal.

– Vi gjør snittmålinger og sørger for at fisken holder den vekten den skal, forklarer Knut. Knut begynte hos Nordlaks allerede i 1996. Karrieren startet han på slakteriet. De siste syv årene har han jobbet ute på havanleggene. Underveis har han også rukket å ta fagbrev.

– Nordlaks ga meg mulighet til å ta fagbrev som fagoperatør. Det setter jeg stor pris på. Bedriften tar godt hånd om sine ansatte og gir oss gode utviklingsmuligheter, sier Knut.